Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за

...
Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за
Коментари Харесай

Жълт код за силен дъжд и гръмотевици в цялата страна

Жълт код за значителни превалявания и гръмотевици е разгласен за цялата страна. 

Времето ще се задържи неустойчиво, най-вече с купеста и купесто-дъждовна облачност. Из цялата страна ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни в следобедните часове. Остават изискванията за местни порои и градушки. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 23° и 28°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна.

Над планините ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания, основно в следобедните часове ще има и гръмотевична активност. Вятърът ще е до сдържан, най-вече от север. Ще е по-хладно с оптималната температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра – към 11°.

По Черноморието преди обяд единствено на обособени места ще превали, а след обяд в доста региони ще има превалявания и гръмотевична активност. Има условия за местни интензивни превалявания и градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода ще е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР