Жълт код за обилни валежи бе в сила за почти

...
Жълт код за обилни валежи бе в сила за почти
Коментари Харесай

Сигнали за наводнени улици и подлези в София заради обилните валежи

Жълт код за значителни превалявания бе в действие за съвсем цялата страна през днешния ден. На места у нас паднаха сред 25 и 30 литра на квадратен метър. Дъждът наводни десетки улици и подлези в София. Междувременно хидролози следят равнищата на реките у нас поради заплаха от преливане, оповестява Нова ТВ.

Хората, живеещи в софийския квартал „ Гео Милев “, алармираха, че една от дребните улици - „ Хемус “, е съвсем непроходима.

„ Има подадени сигнали. Чистили са и преди шахтата, само че както виждате още веднъж улицата се е трансформирала в река”, описа Иван, гражданин на квартала.

Най-големите количества дъжд обаче са паднали на юг от столицата.

„ Югозападната част от страната е най-пострадала, защото там заваля най-рано”, сподели Анастасия Кирилова, дежурен синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология.

Експертите предизвестяват, че до края на седмицата ще се развиват гръмотевични стихии, което основава заплаха от рухването на мълнии.

Очакваните стихии през идните дни ще основат и заплаха от преливане на реки.

„ По-значителни ще са покачванията в региона на река Искър, Вит, Осъм и Янтра, южночерноморските реки, южно от град Бургас “, сподели Весела Стоянова, дежурен хидролог в Национален институт по метеорология и хидрология.

Според хидролозите причина за терзание измежду популацията поради огромни разливи няма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР