Жълт код за обилен валеж и сняг е обявен за

...
Жълт код за обилен валеж и сняг е обявен за
Коментари Харесай

Февруари започва с жълт код за сняг

Жълт код за изобилен дъжд и сняг е разгласен за три области на страната за първия ден от февруари . Това излиза наяве от информация в уеб страницата на Института по метеорология и хидрология / Национален институт по метеорология и хидрология /. 

Предупреждението за рисково време е в действие за Благоевград , Кюстендил и Перник . В Благоевград с изключение на за снеговалежи, има публикуван код и за изобилен дъжд. 
 КАРТА Национален институт по метеорология и хидрология Национален институт по метеорология и хидрология
През нощта облачността ще се усили над цялата страна, само че ще остане съвсем без превалявания, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. В Източна България ще духа сдържан южен вятър . Минималните температури ще бъдат сред минус 1 и 4 градуса , в София - към минус 1 градус .

В първия ден на февруари времето ще бъде облачно . В Западна България още преди обяд ще стартират превалявания от сняг . След обяд ще вали в цялата страна - в западната половина сняг, а в източната дъжд. Ще се образува и снежна завивка . Вятърът ще се ориентира от северозапад, само че през по-голямата част от деня в източните региони от страната ще остане от юг. Максималните температури ще бъдат от 2-3 градуса по високите полета на Западна България до 8-9 градуса в югоизточните региони, в София към 3 градуса.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще остане доста по-ниско от междинното за месеца.

През нощта против сряда дъждът в Източна България ще стартира да минава в сняг , а в Родопската област ще има обилни снеговалежи .

Над Черноморието  ще бъде облачно, след обяд с превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан южен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-северозапад.

Максималните температури ще са 8-9 градуса. Температура на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

В планините ще бъде облачно, със снеговалежи . Ще духа сдържан юг-югозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0 градуса, на 2000 метра - към минус 6 градуса.

В сряда към момента ще вали в източната половина от страната , като преваляванията съвсем на всички места ще са от сняг, а в югоизточните региони тук-там ще са обилни. Над Западна и Централна Северна България ще е без превалявания. Вятърът от северозапад ще се усили. Минималните температури ще са сред минус 4 и 1 градуса, а оптималните - сред 1 и 6 градуса. В четвъртък ще е прохладно, с променлива, по-често забележителна облачност, само че единствено на обособени места, основно в планинските региони, ще превали слаб сняг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР