Жълт код за обилен снеговалеж е обявен за западната половина

...
Жълт код за обилен снеговалеж е обявен за западната половина
Коментари Харесай

Бяла зима: жълт код за сняг в половин България

Жълт код за изобилен снеговалеж е разгласен за западната половина на страната. Справка в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките сочи, че предизвестието е в действие за цели 15 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София-област, София-град, Перник Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян.

СТУДЕНАТА КРАСОТА НА ЗИМАТА

Очаква се да се образува снежна завивка от 5 до 10 см.

При тази степен на заплаха хората би трябвало да бъдат деликатни за сняг и лед на пътя. Възможни са ограничавания при действия навън. Хората би трябвало да са с нараснало внимание, когато вървят, карат колело или карат при заледени повърхности.

Обявиха първа грипна зараза в Перник, стягат ограниченията в лечебните заведения

Днес времето ще бъде облачно, на доста места с превалявания от сняг, по-значителни в Западна България.

Максимални температури в Северна България сред -4 и -2 градуса, в Южна и по Черноморието – сред -1 и 4 градуса, в София – към -1 градус ,

оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

В крайните югозападни региони ще вали дъжд и сняг, а в югоизточните ще остане съвсем без дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за януари.

Над Черноморието

ще има забележителна облачност. Към края на деня и през нощта против вторник по северното крайбрежие ще превали сняг. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури сред 0 и 4 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините

ще бъде облачно с превалявания от сняг, по-интензивен в масивите от Западна България. Ще духа сдържан югозападен, по билата мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към -4 градуса, на 2000 метра – към -8 градуса.

Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР