Жълт код за обилен снеговалеж е издаден за Родопите. За

...
Жълт код за обилен снеговалеж е издаден за Родопите. За
Коментари Харесай

Жълт код в Родопите за снеговалеж

Жълт код за изобилен снеговалеж е публикуван за Родопите . За това предизвестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Обилен сняг се чака за Пазардишка, Пловдивска, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска области.

Там тук-там се чакат и мощни ветрове.

В Източна България ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. В югоизточните региони и по проходите има условия за навявания. Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°, в София към минус 7° . През деня в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат.

Облачността ще се раздира , само че над Дунавската низина, високите полета на Западна България и крайните югоизточни региони ще се задържи значителна; на обособени места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната вятърът ще отслабне и ще е сдържан, а в западната - слаб, от север-североизток. Ще е студено с оптимални температури сред минус 3° и 2°, в София към минус 2°.

В планините преди обяд на доста места към момента ще превалява сняг, само че преваляванията бързо ще спрат и облачността над доста места ще се раздра. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа мощен, по билата плевел североизточен вятър . По старопланинските проходи ще има навявания. Ще е студено с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 4°, на 2000 метра - към минус 7°.

По Черноморието ще е прохладно. Ще духа мощен вятър от север-североизток, който денем последователно ще отслабва. Валежите последователно ще спрат, най-късно по южното крайбрежие, и облачността ще се раздира. Ще е студено с оптимални температури сред минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР