Жълт код за ниски температури е обявен за 24 области

...
Жълт код за ниски температури е обявен за 24 области
Коментари Харесай

В почти цяла България ще бъде повече от страшно! Ако можете не излизайте навън!

Жълт код за ниски температури е разгласен за 24 области в страната за през днешния ден. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Предупреждението се отнася за следните области: Видин, Монтана, Враца, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Стара Загора, Кърджали, Пазарджик и Пловдив.

Във всички области дневните температури ще останат негативни. На места утринните ще доближават до минус 14. В София дневните температури ще останат негативни, а нощните ще са до минус 13 градуса. 
 



 Минималните температури през днешния ден ще са най-вече сред минус 8° и минус 13°, тук-там до минус 15°. През деня ще има раздрана облачност, тук-там намаляваща до най-вече слънчево. В източните региони ще духа слаб вятър от запад, северозапад. Времето ще бъде студено, с оптимални температури сред минус 4° и 1°. Това заяви дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието  ще има раздрана облачност, по-значителна над северната част. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 0° - 2°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Атмосферното налягане ще се намалява, ще стане по-ниско от междинното за януари. 

Над планините  облачността ще намалее, в доста региони до най-вече слънчево. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 6°, на 2000 метра – към минус 13°.

В сряда  от запад облачността бързо ще се усили и още преди обяд в западните региони ще завали сняг. Вятърът ще придобие южна съставния елемент, в Източна България и ще се усили. Дневните температури там бързо ще се покачат и към вечерта и през нощта против четвъртък преваляванията ще са от дъжд и сняг. 

В четвъртък  вятърът още веднъж на всички места ще се ориентира от северозапад, по-късно денем и ще се усилва и ще става студено. Ще продължи да превалява, като с понижението на температурите и в източните региони дъждът още веднъж ще минава в сняг. Има нараснала възможност тук-там общо за двата дни преваляванията да са обилни, само че в четвъртък към края на деня ще отслабнат, през нощта против петък и ще спрат; ще стартира и скъсване и понижение на облачността. 

В петък  ще бъде прохладно, с променлива облачност, съвсем без превалявания.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР