Жълт код за жега e издаден от НИМХ за 13

...
Жълт код за жега e издаден от НИМХ за 13
Коментари Харесай

НИМХ: Жълт код за жега в 13 области на Източна България

Жълт код за горещина e публикуван от Национален институт по метеорология и хидрология за 13 области на Източна България. Предупреждението е в действие за Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Днес ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност; ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Вятърът ще е слаб, в източните региони до сдържан от североизток; след обяд в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 32° и 37°, малко по-ниски тук-там по високите западни полета и по Черноморието, в София – към 28°.

В планините ще е най-вече слънчево. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра – към 16°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 31°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР