Жълт код за интензивни валежи и гръмотевици е обявен за

...
Жълт код за интензивни валежи и гръмотевици е обявен за
Коментари Харесай

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевици в по-голямата част от страната

Жълт код за интензивни превалявания и гръмотевици е разгласен за сряда за 10 области на страната. В12 области пък е в действие предизвестие за високи температури.

Информацията е на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), споделена на уеб страницата на института. Предупреждението е в действие за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София – област, Шумен. Очаква се тук-там в тези области да има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии, има условия и за градушки.

За други 12 области е разгласен жълт код за рисково високи температури. Това се отнася за областите Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Сливен, Стара Загора, Хасково, Ямбол. На места температурите ще доближават 38 градуса, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Според прогнозата за времето в сряда след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в Северна България и планините ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. В късния следобедще превали и в Югоизточна България. Има условия за местни интензивни превалявания и градушки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР