Жълт код за горещо време е обявен за днес, 22

...
Жълт код за горещо време е обявен за днес, 22
Коментари Харесай

Горещата вълна продължава и във вторник

Жълт код за горещо време е разгласен за през днешния ден, 22 август, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 горещо жълт код
Национален институт по метеорология и хидрология

Времето ще бъде още веднъж слънчево и горещо.

В следобедните часове над планинските региони ще има купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 33° и 38°, в София към 33°.

По Черноморието ще бъде слънчево със слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 30° и 34°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа най-вече сдържан вятър от изток-североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра 19-20°.

В средата на седмицата ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и най-вече слънчево, след обяд с развиване на купеста облачност. В четвъртък ще има и по-значителна купесто-дъждовна облачност, и тук-там в Северна България и планините ще превали и прегърми. В Западна България през първия ден ще е съвсем безшумно, през втория ще духа слаб северозападен вятър. В източните региони вятърът ще е слаб до сдържан, в сряда от североизток, от четвъртък - от изток-югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 33° и 38°.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР