Жълт код за дъжд и гръмотевици е в сила за

...
Жълт код за дъжд и гръмотевици е в сила за
Коментари Харесай

Синоптиците с предупреждение за опасно време! Обявиха жълт код в 8 области! А по черноморието се очаква…

Жълт код за дъжд и гръмотевици е в действие за 8 области на страната за през днешния ден . Предупреждението важи за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. В тях се чакат превалявания, съпроводени от гръмотевични стихии, със сумарни количества за денонощие до 25-30 л/кв.м.

Динамично ще е времето през целия ден. До обяд ще има слънчеви часове в цялата страна. След това ще се заоблачи и ще превалява. В планините и Предбалкана са вероятни къси интензивни превалявания. В най-топлите часове температурите ще са сред 26 и 31 градуса.

ВРЕМЕТО ПОЧЕРНОМОРИЕТО

Около морето ще е облачно след обяд и вечерта. Възможни са превалявания и гръмотевични стихии. Максимални температури до 31 градуса.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

В планините облачността ще е променлива. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. На места ще са интензивни и обилни по количество.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ

В идващите няколко дни до края на месеца дневните температури ще се покачват. В началото на август ще доближат 31 градуса в най-топлите часове. Ще има валежи,които ще са по-малко, само че още веднъж има възможност да са интензивни тук-там, съобщи Нова тв.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР