"Жълт" и "оранжев" код за снеговалежи в почти цялата страна

...
"Жълт" и "оранжев" код за снеговалежи в почти цялата страна
Коментари Харесай

Обилните валежи скоро няма да спрат, очакват 25 сантиметра сняг

"Жълт " и "оранжев " код за снеговалежи в съвсем цялата страна е разгласен за на следващия ден. Очаква се тук-там снежната завивка да доближи до 25 сантиметра. През нощта преваляванията ще продължат, като и в Централна България дъждът ще премине в сняг и там ще се образува снежна завивка. По старопланинските проходи ще има условия за навявания. В източните региони ще вали дъжд. През деня преваляванията ще отслабнат, след обяд в множеството места ще спрат, най-късно в североизточните региони. Вечерта от югозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа до сдържан северозападен вятър. 
Температурите ще са съвсем без дневен ход, ще са най-вече сред минус 1° и 4°, малко по-високи по морския бряг. Под въздействие на преминаващия циклон "Татяна " атмосферното налягане в Източна България е доста по-ниско от междинното за ноември, а след обяд в западните региони на страната ще стартира постепенно да се покачва.
Над планините ще бъде облачно с отслабващи превалявания от сняг. Вечерта преваляванията на всички места ще спрат, най-късно в Стара планина. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-северозапад и с него температурите още малко ще се намалят, на височина 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра - към минус 6°.
Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд основно в часовете преди обяд. След пладне преваляванията ще спрат, най-късно в северните региони, а вечерта от юг облачността ще намалее. Още сутринта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и краткотрайно мощен. Температурата на въздуха към 14 ч. ще е сред 4° и 7° и до вечерта още ще се намали. Температурата на морската вода е към 12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта ще отслабне.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР