Жълт и оранжев код за опасно време в цялата страна.  Днес

...
Жълт и оранжев код за опасно време в цялата страна.  Днес
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за опасно време в цялата страна, ще прехвърча ...

Жълт и оранжев код за рисково време в цялата страна. 

 

Днес преди обяд превалявания ще има в Южна и Източна България, най-вече от дъжд, по високите полета - от дъжд и сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта против неделя и в югоизточните региони. Със захлаждането в нощните часове за малко там ще се образува тънка снежна завивка.

 

Максималните температури ще бъдат 3°-8°, в София - към 3°. Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

 

По Черноморието ще доминира облачно време с превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Ще бъде прохладно със мощен и плевел вятър, който през нощта против неделя по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще бъдат 11°-13°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, през нощта против неделя по северното крайбрежие вълнението ще се усили до 5-6 бала.

 

Над планините ще доминира облачно време с превалявания основно от сняг. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен и плевел север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към минус 2°, на 2000 m - към минус 8°.

 

В неделя сутринта вятърът към момента ще е мощен и плевел, по Черноморието - ураганен. В Източна България ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг, а над Западна облачността ще се раздира и ще понижава. През деня вятърът последователно ще отслабва, преваляванията ще спрат, а облачността и над източните региони ще се раздира. Студено време с минимални температури сред минус 2° и 3°, а оптимални - сред 5° и 10°. В понеделник ще има променлива облачност, над доста региони намаляваща до най-вече слънчево. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Температурите ще се покачат, утринните - едва, а дневните с 5-6 градуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР