Жълт и оранжев код за горещо време е в сила

...
Жълт и оранжев код за горещо време е в сила
Коментари Харесай

Южна Румъния продължава да е в плен на рекордни жеги

Жълт и оранжев код за горещо време е в действие за 22 окръга в южната половина на Румъния, оповестиха от Националната метеорологична администрация. Предупреждението за рискова горещина е в действие и за столицата Букурещ, където в понеделник и вторник на слънце термометрите посочваха над 40 градуса. 

В трамваите в Букурещ стойностите гонят съвсем 50 градуса по Целзий, откри инспекция на Диджи24. Много от транспортните средства са без климатик. От 260 трамвая, които се движат всекидневно в града, единствено 63 имат климатик, заяви медията. 

Много топло ще бъде през днешния ден в окръзите Долж, Олт и Телеорман. Температурно-влажностният показател ще надвишава сериозния предел от 80 единици, предизвестяват експертите.

Високи ще са градусите и в окръзите Банат, Олтения, Мунтения, Добруджа, както и в южната част на историко-географските области Кришана и Молдова. Там се чакат оптимални стойности от 37 градуса. 

Кратко разхлаждане дават обещание синоптиците през нощта от сряда против четвъртък и през целия четвъртък, когато ще има увеличена облачност, краткотрайни усилвания напразно, мълнии и валежи. Голяма е вероятността от гръмотевични стихии и градушки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР