Жълт и оранжев код в по-голямата част от страната за

...
Жълт и оранжев код в по-голямата част от страната за
Коментари Харесай

Времето: Жълт и оранжев код за силен вятър, дъждове и гръмотевици в по-голямата част от страната

Жълт и оранжев код в по-голямата част от страната за мощен вятър, дъждове и гръмотевици през днешния ден, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. Има условия и за градушки.

Днес в страната ще минава добре изразен леден атмосферен фронт. В ранните часове в Западна България, а до края на деня и в останалата част от страната ще стартират превалявания от дъжд, като те ще са интензивни и обилни по количество в Централна и Североизточна България. На места там ще се развият и гръмотевични стихии. В следобедните часове преваляванията краткотрайно ще спрат в Северозападна България. В западна България скоростта напразно ще е към 60-70 километра в час. Минималните температури ще са сред 8 и 10 градуса, а оптималните – от 20 до 22 градуса.

В планините сутринта ще има превалявания тук-там в масивите от Западна България, а след обяд с сдържан и мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух. Ще стартират повсеместни превалявания от дъжд, които с ще минават в сняг с понижението на температурите. В Родопите и Централен Балкан количествата ще бъдат обилни. На височина 1200 метра оптималната температура ще е към 8 градуса, а на 2000 метра – към 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Максималните температури на въздуха ще са сред 13 и 16 градуса, а на морската вода – сред 6 и 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над Черноморието ще е облачно, като в следобедните часове ще стартират превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Първоначално те ще обзет северните региони, а до вечерта и южните. Сутринта ще духа слаб вятър, който ще се усили денем. Температурата на морската вода е сред 7 и 9 градуса. Максималните температури на въздуха са 14-15 градуса на север и 22 до 23 градуса по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Днес в София слънцето изгря в 6 ч. и 55 мин. и ще залезе в 20 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 6 мин.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР