Жълт и червен код за силни магнитни бури в следващите

...
Жълт и червен код за силни магнитни бури в следващите
Коментари Харесай

Червен код! Тежки магнитни бури ни тормозят през май

Жълт и червен код за мощни магнитни стихии в идващите дни оповестиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география - Българска академия на науките, излиза наяве от тяхната фейсбук страница.

Два интервала с по-силни геомагнитни разстройства се чакат този месец. Най-силните магнитните стихии са вероятни в средата на месеца - към 13-14 май и при започване на последното десетдневие - към 20-21 май. Смущения в по-малка степен се чакат и в края на месеца, излиза наяве от прогнозите на НИГГГ-БАН.

Геомагнитните стихии се усещат от хората с по-лабилно здраве и най към този момент от тези над 50 година и страдащите от сърдечно-съдови, неврологични и храносмилателни болести.

В тези дни са вероятни съмнения в кръвното налягане, главоболие, неразположения, бодърствуване и безспокойство, изяснява Дир.бг.

Магнитните стихии могат да провокират учестено сърцетуптене, промени в кръвното налягане, хипертонични рецесии, аритмия, тахикардия, екстрасистоли, инсулти, риск от инфаркт. Причината е в настъпващите разстройства в провеждането на електрическите импулси към сърцето.

Някои експерти предлагат при сходни феномени да се пият повече течности, да се заобикалят тежки храни и алкохол.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР