Жълт е код за силен вятър е обявен днес в

...
Жълт е код за силен вятър е обявен днес в
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър, духа бурно от север

Жълт е код за мощен вятър е разгласен през днешния ден в страната. Ще духа мощен и краткотрайно плевел север-северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. В областите Русе, Търговище, Разград и Шумен рано сутринта и преди обяд вятърът ще е в композиция с краткотрайни валежи от сняг и там са вероятни виелици. По Черноморието преди обяд ще духа северно-северозападен вятър с пориви 20-24 м/сек. (над 80 км/ч).

През нощта мощният вятър пристигна първо в Източна България от северозапад. Преди обяд основно там ще е облачно. След обяд облачността ще е променлива, по-значителна над планинските региони, където ще прехвърчи сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, а оптималните – сред минус 2° и 3°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за януари – от запад ще се покачва и до вечерта ще доближи междинната стойност за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и основно преди обяд тук-там ще превали слаб сняг. Ще духа мощен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 1-3°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала. Над планините ще има променлива, по-често забележителна облачност и тук-там ще прехвърчи сняг. Ще духа плевел вятър от север-северозапад. Ще е доста студено с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 8°, на 2000 метра – към минус 13°.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР