Жалкото на държавата е, че когато Пеевски се намесва, прокуратурата

...
Жалкото на държавата е, че когато Пеевски се намесва, прокуратурата
Коментари Харесай

Христо Проданов: Пеевски да е флагман на борбата с корупцията, ми звучи като оксиморон

" Жалкото на страната е, че когато Пеевски се намесва, прокуратурата и органите стартират едвам тогава надали не да си правят работата. Извинете, само че Пеевски да е флагман на битката с корупцията, ми звучи малко като оксиморон ".Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов.

" Ние пуснахме една директория със сигнали за корупционни практики в служебните кабинети на Румен Радев. Ние не сме органът, който взема решение кое е законово и кое не, и по тази причина се обръщаме към прокуратурата. Примери? Договорът с Боташ, продажбата на парцела в " Изгрев ". Нека прокуратурата да се произнесе. Ние всичко, което вършим, сме го правили кардинално. Няма значение дали е е Пеевската, Борисовата или Радевата корупция, за нас всичко е корупция. Няма отговор на никой от нашите сигнали. Това е учудващо, тъй като когато се намеси Пеевски, прокуратурата потегля да шава и да се мести ", изумен е той.

" Едно време мутрите се караха за пари и въздействие. Сега борбата е за същите неща. Тогава се назоваха с имена на животни - лисицата, вълка, а в този момент се назовават с господин Магнитски, господин Кеш, копринки, мопринки и така нататък Тогавашните мутри, които оцеляха, при тях има напредък, станаха водещи предприемачи, някои даже си заплащат налозите, до момента в който политиката одобри някои мутренските подходи от началото на прехода. Друг мутренски метод е да стоиш в спалнята с пачки, с револвер. Това е равнището на водещата българска политика. Затова не би трябвало да се учудваме, че България е на това състояние сега. Рибата се вмирисва откъм главата. Имам поради не президента, а всички водещи политически фигури. Като тръгнеш от президента, и минеш през ръководители на някои парламентарни групи. Те са тези, които сега се съществени настоящи лица. На нас като опозиционна партия това ни е една от главните задания - да сезираме обществото за това, което не е редно.

В кални борби като тази сред Пеевски и президента ние не влизаме. Импийчмънт изобщо не е на дневен ред при нас ", безапелационен е Проданов.

" Всеки който има искания против Нинова, в случай че тя вероятно се кандидатира за ръководител в края на годината, ще има опция да излезе против нея и да си покаже концепциите ", разясни още депутатът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР