Жалко е, че в настоящата ситуация България ще стои най-малко

...
Жалко е, че в настоящата ситуация България ще стои най-малко
Коментари Харесай

Илияна Йотова от Варна: Жалко е, че България поне два месеца ще стои на едно място

" Жалко е, че в актуалната обстановка България ще стои минимум два месеца на едно място, а е единствената в Европейски Съюз, която не е стигнала до втория транш от Плана за възобновяване ". Това разяснява довечера във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Авторите на поправките в Конституцията желаеха да няма самостоятелен длъжностен кабинет повече, да не бъде той определян от президента. Искаха длъжностен кабинет, който да обезпечи въздействието на моментното болшинство от предходния парламент по време на предизборната акция и " нашето “ Министерство на вътрешните работи да прави изборите. До през вчерашния ден управлявалата " некоалиция “ обаче към този момент не е единна в ползите си, по тази причина и започнаха престрелките, опитите за промяната на министри, политическата неустойчивост и раждането на нови рецесии, за които ние предупреждавахме от началото “, сподели Йотова.

Тя напомни, че през юни – юли би трябвало да се появи новият отчет на Европейска комисия за върховенството на закона. " От него значително ще зависи дали в миналото ще имаме и сухопътен Шенген ", акцентира Йотова. Като проблем тя уточни и финансите на страната. " За тях се говореше, че ще донесат непоклатимост, само че обстоятелствата и разсъжденията са толкоз разнопосочни, че това основателно провокира паника ", уточни вицепрезидентът. Тя добави, че на фона на тези съществени проблеми занимаването с това кой да бъде външен министър повдига въпроса за какво е толкоз значимо и за какво кандидатурата за външен министър се обвързва с изборите зад граница.

" Твърденията, че от избора на индивида на този пост зависи външнополитическата ориентировка на страната, са, меко казано, приказка за наивници ", уточни Йотова. Тя разяснява още, че когато министър председателят е и външен министър, това значи, че страната е в извънредно нестабилна политическа обстановка, че няма доверие сред партиите. " От толкоз доста професионални дипломати, които са горделивост за България, да няма кого да сложат за външен министър, ми се коства необикновено ", уточни Йотова. И добави, че в цялата тази обстановка единственият поръчител за спазването на Конституцията се явява президентската институция и президентът, написа Българска телеграфна агенция.

" Независимо от всички нови рецесии, които се забъркват всеки ден, текстовете на законодателството се следват, и президентът Радев се пробва да бъде поръчител за провеждането на почтени избори в страната ", добави Йотова. Тя насочи обръщение към депутатите да се работи за осъществяване на естествен и почтен избор, който няма да е лек, защото ще бъде " две в едно “. " За страдание и този път европейската тематика още веднъж ще отстъпи и ще се приказва повече за националните ни проблеми, а щеше да е хубаво да се чуе гласът на българите в границите на цялостната европейска акция ", разяснява Йотова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР