Жалбоподателите по шест жалби, висящи пред ЕСПЧ, се оплакват от

...
Жалбоподателите по шест жалби, висящи пред ЕСПЧ, се оплакват от
Коментари Харесай

Правителството одобри изплащането на общо 15 700 евро за обезщетения след споразумения по шест жалби пред ЕСПЧ

Жалбоподателите по шест тъжби, висящи пред Европейски съд по правата на човека, се оплакват от неприятните санитарно-битови условия в пандизите и арестите, в които са обитавали през разнообразни интервали от време, и в частност от претъпканост в килиите, съществуване на насекоми/гризачи, липса на пресен въздух и естествена светлина и други Жалбоподателите повдигат недоволства и от неефективното вътрешноправно средство за отбрана. Те са предявили искове и са получили компенсации за неимуществени вреди от националните административни съдилища, само че размерът на присъдените компенсации е по-нисък от стандартите на Европейски съд по правата на човека за заслужено обезщетение.

Настоящите тъжби са сходни с делата „ Нешков и други против България “, № 36925/10 и 5 други и съставляват добре открита процедура на Съда.

В светлината на константната си процедура Европейски съд по правата на човека спомага на страните да реализират другарски съглашения и жалбоподателите одобриха препоръчаните условия на споразуменията.

За извънсъдебното споразумяване на разногласието със подписване на шест другарски съглашения, българското държавно управление одобри да изплати на жалбоподателите компенсации в общ размер на 15 700 евро за всички неимуществени вреди, разноски и разходи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР