Жалбите, подадени в РИК-Сливен са предимно свързани с материалното осигуряване

...
Жалбите, подадени в РИК-Сливен са предимно свързани с материалното осигуряване
Коментари Харесай

Жалбите в изборния ден в област Сливен за предимно за параваните, има и за нерегламентирана агитация

Жалбите, подадени в РИК-Сливен са най-вече свързани с материалното обезпечаване на секционните комисии. Част от тях са свързани с поставените паравани, на други места липсват транспарантни кутии - сложени са непрозрачни кутии.

Друга част от жалбите са свързани с нарушение на изборното законодателство - за непочтено държание на претендент от политическа партия, както и за нерегламентирана пропаганда. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия Даниела Василева, представител на РИК-Сливен.

Подадени са 15 сигнала, че има проблеми с машинното гласоподаване. Гласуването с машина обаче е прекратено единствено в едно село, на другите места казусът е решен. Там, където има проблем, се дава опция за гласоподаване на хартия.

БНт получи и различен сигнал, че част от СИК-овете са разглеждали устройствата, които би трябвало да бъдат задействани след привършване на изборния ден. Този проблем се наблюдава от РИК - за момента няма включени такива устройства.

Вижте повече във видеото



Първите резултати от вота, мненията на политиците в изборната нощ и всичко по-важно от изборния развой следете в ефира на БНТ1 и на.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР