Жалби срещу представители на гръцките железници, но и срещу политически

...
Жалби срещу представители на гръцките железници, но и срещу политически
Коментари Харесай

След влаковата катастрофа: Внесоха жалби срещу премиера Мицотакис

Жалби против представители на гръцките железници, само че и против политически лица са внесли във вторник родственици на жертвите в железопътната злополука в долината Темпе в Централна Гърция на 28 февруари, при която починаха 57 души.

Както заяви представителят на сдружението на роднините на жертвите Христос Константинидис, жалбата пред Апелативния съд в Лариса е против премиера Кириакос Мицотакис, против способените министри от актуалното и предходни държавни управления, както и против чиновници на железниците.

Константинидис изясни, че цел на жалбата е да бъде осъществено следствие обратно в предишното, което да обгръща 15 години, с цел да бъде открита отговорността вероятно и на други лица с изключение на обвинените сега.

Катастрофата в Темпе стана късно вечерта на 28 февруари при преден конфликт сред пътнически и товарен трен покрай град Лариса. Много от жертвите бяха младежи, най-вече студенти, завръщащи се в Солун след дълъг уикенд по родните си места.

Обвинения за причиняването на злополуката досега са повдигнати на дежурния началник на придвижването на гарата в Лариса, още двама ръководители на придвижването и един контрольор от железопътната инфраструктурна компания. В огромна част от обществото обаче има чувство, че нещастието е разследване на дългогодишна немарливост от страна на държавните управления към положението на гръцките железници. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР