Жалби блокираха доставки на гориво за 3,3 млн. лева Едната

...
Жалби блокираха доставки на гориво за 3,3 млн. лева Едната
Коментари Харесай

Опасни връзки: Съдружник на бивш доставчик жали поръчката...

Жалби блокираха доставки на гориво за 3,3 млн. лв.
Едната компания, която апелира огромната социална поръчка за доставка на гориво за Община Пловдив, е обвързвана с лица, които през годините са печелили сходни поръчки. „ Елго “ ЕООД се ръководи еднолично от Георги Паничарски. Дружеството е записано през 2001 година в Пловдив с предмет на активност търговия на дребно с автомобилни горива и смазочни материали. През годините Паничарски е печелил публични поръчки за доставка на горива в общините Брезово, Перущица, Съединение, както и на пловдивското комунално сдружение „ Чистота “.

От 2011 до 2016 година Георги Паничарски е бил съучастник в „ МКБ Пропърти “, след което продава дяловете си на бизнес дамата Лиляна Моравенова, съсобственик в „ Плимори “ ООД, в което взе участие и синът Пламен Моравенов. Чрез компанията „ СКА - 2007 ” (в благосъстоятелност със Стоян Аргилашки)

Моравенов доставяше гориво на общинските звена за 22 846 000 лв.

с Данък добавена стойност за интервала 2007-2010 година Преди приключване на контракта обаче Пламен Моравенов го приключи едностранно поради обтегнати връзки с общината.

По-късно предприемачът заведе дело за неустойки, като изиска 10% от общата стойност на поръчката. В резултат на това общината подписа извънсъдебно съглашение за погашение на „ СКА - 2007 ” на наказателна клауза с разходи по делото в размер на 378 500 лв.. Аргилашки пък се прочу в близкото минало към абсурда с доставени от него на Община Пловдив некачествени горива, които повредиха общинските коли „ Рено ”. Тогава от формалния дилър на „ Рено ” изтече информация, че са дали за разбор гориво от резервоара в оторизирана лаборатория. Заключението било, че

Аргилашки доставял примес от газьол и мазут, а не дизел на коли.

След абсурда Община Пловдив бързо смени доставчика си с незнайната до тогава компания „ Петро Ойл Груп ”, която завоюва поръчка за близо 15 милиона лв.. Нейният шеф Мендо Раданов се оказа някогашен чиновник на Аргилашки, а юристът му Георги Колев и до през днешния ден е общински консултант и другар с Пламен Моравенов.

Едноличен притежател на бургаската компания „ Гитекс “ ЕООД, която също се жали в Комисия за защита на конкуренцията, е Георги Георгиев - търговец на автомобилни горива. Дружеството му е с внушителния капитал от 1 млн. лв.. Същото взе участие с 50 % в „ Ардър “ ООД - София, което се занимава главно със строителство и покупко-продажби с недвижими парцели.

Ходовете на ИНСА незнайни

Дали притежателят на " Инса Ойл ", Ботев Пловдив и Общинска банка Георги Самуилов ще апелира дисквалификацията си от дребната поръчка за горива и дали ще взе участие по-късно в огромната, не е ясно. При опит на кореспондент на " Марица " да научи детайлности той сподели: Нека да се чуем след пет минути, че минавам чек надзор, след което връзка с него не можа да се реализира.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР