Жалбата срещу промените в Конституцията вече е готова. Това заяви

...
Жалбата срещу промените в Конституцията вече е готова. Това заяви
Коментари Харесай

Костадинов: Хора, които нямат никакъв български произход, получават българско гражданство

Жалбата против измененията в Конституцията към този момент е подготвена. Това съобщи водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Трябва да я дадем на нашите сътрудници от Има Такъв Народ, които да отбележат, в случай че имат някакви допълнения или нещо друго, с цел да може да се пусне общ текст ", добави той. По думите му диалози с Българска социалистическа партия не са водени. Но който желае да се включи, е добре пристигнал, съобщи Костадинов.

" Президентът разяснява само и единствено текстове, свързани с 1/3 от измененията. Няма текст, който да нападна във връзка с така наречен правосъдна промяна. Ние нападаме безусловно всички ".

Според него обяснението е, че може би президентът няма нищо срещу тези текстове. Самата процедура, във връзка с която беше изменена Конституцията, е противоконституционна, изясни водачът на " Възраждане " и подсети, че още тогава са сезирали Конституционния съд.

" Самата процедура беше извънредно нескопосана и много бързо осъществена ".

Костадин Костадинов разгласи, че партията ще има номинация за член на Конституционния съд. Той разказа определения като " добър правист " и " човек с без значение мислене, който да не се поддава на напън било от страна на родни политически олигарси, било от страна на непознати посланици ".

" Тази институция много се политизира. Като виждам какви са номинациите или това, което се приказва досега, почтено казано и бъдещето на тази институция не наподобява по никакъв начин ярко ", разяснява депутатът, визирайки ГЕРБ и ПП-ДБ.

Костадинов съобщи, че са наясно, че процедурата е с предупреден край, само че все пак са длъжни да покажат опция.

Той заяви също, че ще предложат свои представители и за регулаторите:

" Навсякъде ще предлагаме наши хора. Наясно сме с това, че процедурата е предизвестена, тъй като това е процедура, която сега предстои на пазарлък сред ръководещите. Ние ще покажем опция ".

" Хората, които сега ни ръководят, би трябвало да бъдат вкарани по пандизите за осъществена от тях държавна измяна, най-малкото поради осъществената от тях незаконна смяна на Конституцията, която трансформира страната ни в непозната територия ", безапелационен е той. Според него би трябвало да се носи отговорност за незаконни решения и гласувания.

" Когато едно закононарушение е узаконено със закон, това не значи, че към този момент не е закононарушение ".  

Според него това е " престъпна коалиция, която обслужва непознати национални ползи ". Костадинов се закани, че " тези, които взимат решенията, ще носят отговорност пред българското законодателство ". Това ще се случи, когато българският народ реши България да бъде ръководена от българи, посочи той.

" Хора, които нямат никакъв български генезис, получават българско поданство по ускорена процедура от Турция, а българи по генезис, етнически българи, не получават, просто тъй като идват от страните от някогашния Съветски съюз ", разгласи още Костадин Костадинов.

Лидерът на " Възраждане " е безапелационен, че това държавно управление не може и не би трябвало да прави реституция на паметника на Шипка:

" Хора, които са знак на несвободата сега, на позора и на покорството на България, нямат моралното право да пипат българския знак на свободата – Паметника на свободата на Шипка ".  

По думите му музеят в паметника ще бъде погубен. В постройката няма да остане нищо, твърди той. Според него паметникът няма потребност от ремонт. Костадинов счита, че повода да се прави този ремонт е с цел да се саботират честванията и да не могат българите да вървят там.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР