Жалбата срещу Наредбата за издаването на разрешителни за ползване на

...
Жалбата срещу Наредбата за издаването на разрешителни за ползване на
Коментари Харесай

Славчо внесе жалбата срещу „платеното паркиране“ в съда

Жалбата против Наредбата за издаването на разрешителни за прилагане на паркоместа към този момент е импортирана в Административния съд от пълномощника на народния представител Славчо Атанасов – юрист Атанас Петров, и общинските съветници Слави Георгиев и Костадин Гаров.

Припомняме, че на конференция преди близо две седмици депутатът от Обединени патриоти съобщи, че текстовете, признати на 28 септември от болшинството в Общинския съвет в Пловдив за т.н „ платено паркиране “ пред жилищните блокове са незаконосъобразни, а процедурата е непрозрачна и несправедлива към пловдивчани. Той разгласи, че ще я оспори в съда. Славчо Атанасов, общинските съветници Слави Георгиев и Костадин Гаров бяха безапелационни, че те са за това казусът с паркирането в града да се взема решение, само че не по този метод. Напротив, по думите им, решението от 28-и щяло да докара до безпорядък и междусъседски войни.

Жалбата е ориентирана напълно против текстовете, признати от Общински съвет на 28 септември 2017 година, уточни юрист Атанас Петров. Тя се основава на това, че Общинският съвет не разполага с пълномощията да урежда реда за възнаграждение на таксите за услуга, която не е уредена в закона. На второ място се оспорва въвеждането на нов и непрогледен ред за прилагане на паркомясто, тъй като с този ред се анулират предишни и уредени към този момент в закона процедури като обществен конкурс и очевиден търг. Новите текстове опонират и на самата съществена разпоредба за издаване на позволения за прилагане на паркоместа, защото в главната разпоредба ясно е записано, че тя има наложително деяние както за физически, по този начин и за юридически лица, а в новите текстове юридическите лица са изключени от реда на ползвателите.

Предстои оповестяване на обжалването в Държавен вестник, което дава опция и на други жалбоподатели да се включат в делото, уточни юрист Атанас Петров.
тагове тъжба платено паркиране славчо атанасов административен съд
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР