Жалбата, подадена от регионален служител в Националния съвет по трудови

...
Жалбата, подадена от регионален служител в Националния съвет по трудови
Коментари Харесай

Обвиниха SpaceX, че незаконно уволнява служители, критикували Илон Мъск

Жалбата, подадена от районен чиновник в Националния съвет по трудови връзки (NLRB), обвява SpaceX в нарушение на правата на служащите, според федералния трудов закон, който разрешава на сътрудници взаимно да се застъпват за по-добри условия на труд. В жалбата се споделя още, че преди да бъдат освободени, създателите на отвореното писмо са били разпитани.

В изказване, забелязано от Reuters, една от уволнените служителки сподели: „ Написахме отвореното писмо до управлението не от завист, а тъй като ни беше грижа за задачата и хората към нас “. Нейните юристи упрекват SpaceX, че толерира издевателството на работното място, създавайки " токсична просвета ".

Главният юрист на NLRB работи като прокурор и завежда делата пред особено назначен петчленен съвет. Ако SpaceX не се споразумее, делото ще прегледа административен арбитър. Изслушването е планувано за 5 март. Ако NLRB откри, че уволненията са нарушили трудовото законодателство, може да подреди служащите да се върнат на работа и заплатите им да бъдат възобновени....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР