Жалбата и искането на Франк Уорън за преиграване на битката

...
Жалбата и искането на Франк Уорън за преиграване на битката
Коментари Харесай

Отхвърлиха жалбата за преиграването на Дюбоа - Усик

Жалбата и настояването на Франк Уорън за преиграване на борбата сред Даниел Дюбоа и Олександър Усик е отхвърлена. 26-годишният британец удари първенеца в тежка категория Усик в петия рунд в Полша на 26 август, само че съдията разгласи удара за под пояса.След това 36-годишният украинец нокаутира Дюбоа в деветия рунд, с цел да резервира обединените си трофеи в тежка категория. WBA съобщи, че няма задоволително доказателства за смяна на резултата.

Организацията добави, че е изпратила случая на Международния комитет, който не е намерил " ясни и безапелационни доказателства, че първичното решение, взето от пуерториканския формален представител Луис Пабон по отношение на удара на Дюбоа към Усик, е било неправилно ". WBA прегледа документите, показани от Queensberry Promotions на Уорън, повторенията и разпоредбите, преди да реши, че обжалването няма да продължи.

Световният първенец Усик получи съвсем четири минути време за възобновяване от Пабон, защото повторението на трите огромни екрана на открития стадион във Вроцлав сподели, че удара на Дюбоа се приземява в региона на корема на Усик. Дюбоа се измори, до момента в който Усик смъкна кандидата в осмия рунд, а след това го нокаутира в деветия. Непосредствено след дуела Дюбоа, който беше наложителен кандидат на WBA, съобщи, че се усеща " измамен " от успеха.

Лондончанинът не участва на конференцията след дуела, защото Уорън от Queensberry Promotions и треньорът Дон Чарлз разкритикуваха решението, а Усик и екипът му настояха, че решението за невисок удар е било вярно. Ударът също раздели мненията в боксовия свят. Бившият международен първенец Карл Фрамптън, който говореше в телевизионния коментар, съобщи, че ударът е бил легален, до момента в който няколко боксьори, в това число някогашният противник на Усик Тони Белю, смятаха, че това е бил слаб удар. Оттогава Усик се съгласи на исторически неоспорим дуел в тежка категория против Тайсън Фюри в Рияд, Саудитска Арабия, който може да се състои още през декември.
 МОК не разреши на Мани Пакиао да взе участие на Олимпиадата в Париж
МОК не разреши на Мани Пакиао да взе участие на Олимпиадата в Париж

Причината е възрастта му
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР