Жалбата е срещу машинното гласуване, избора на ЦИК и мажоритарния

...
Жалбата е срещу машинното гласуване, избора на ЦИК и мажоритарния
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува в Конституционния съд текстове от Изборния кодекс

Жалбата е против машинното гласоподаване, избора на ЦИК и мажоритарния избор, вкаран в преходните и заключителни разпореждания на Изборния кодекс, съобщи водачът на парламентарната група на партията Десислава Атанасова в Народното събрание.

„ Ние считаме, че Изборният кодекс заплашва свободното право на българските жители да избират, а то е посредством скрито гласоподаване “, съобщи Атанасова. Тя уточни, че главната цел на тъй наречените партии на митинга е да изработят Изборен кодекс за лични потребности, без да си дават сметка за следствията по какъв начин ще бъдат затруднени гласоподавателите.

Тя изясни, че претекстовете против текстовете са изложени на цели 17 страници.

„ Българите бяха лишени от правото на глас “, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Радослав Чолаков, като засяга разпорежданията в Изборния кодекс за наложително машинно гласоподаване. Той уточни, че има вяра в членовете на секционните комисии, излъчени от всички партии и тайния избор с хартиенета бюлетина, а не на софтуера при машинното гласоподаване.

„ Може да се обзаложа, че служебното държавно управление ще смени и Информационно обслужване. Предстои да забележим в идващите седмици “, предвижда Чолаков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР