Жалбата е от МВР синдикатДелото е насрочено за 1 ноември

...
Жалбата е от МВР синдикатДелото е насрочено за 1 ноември
Коментари Харесай

Полицаи атакуват наредбата, с която ги тестват за дрога

Жалбата е от Министерство на вътрешните работи профсъюз
Делото е планувано за 1 ноември във Върховния административен съд

Полицаи желаеха от Върховния административен съд да анулира наредбата, по която ги тестват за опиати. Жалбата е подадена от Централния полицейски профсъюз на Министерство на вътрешните работи, а делото по нея към този момент е планувано за 1 ноември 2023 година

Мотивите на униформените са, че наредбата, призната по времето на служебния министър Иван Демерджиев, опонира на Закона за нормативните актове. При подготовката ѝ не е било посочено какви разноски ще са нужни от бюджета на Министерство на вътрешните работи, липсва изложение на предстоящите резултати и дали нормите подхождат на правото на Европейски Съюз, посочи правният уебсайт “Лекс ”.

Всъщност същинското отвращение на служителите на реда идва от обстоятелството, че им ползват полеви проби DrugTest5000 като на водачите, а доста постоянно те дават подправени резултати. Засичат бензодиазепами, които се съдържат в доста типове медикаменти, имало е случаи да реагират и на енергийни питиета. Водачите с позитивни полеви проби за дрога дават кръв и урина и чакат с месеци биологичната проба, която постоянно е негативна, само че през това време те са останали без книжки, колите им са били със свалени номера и т. н. Синдикалистите недоволстват също, че наредбата не разрешава на служителите на реда да откажат наркотеста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР