Жалба за домашно насилие е станала повод да бъде разпознат

...
Жалба за домашно насилие е станала повод да бъде разпознат
Коментари Харесай

Жалба за домашно насилие издала бруталния изнасилвач Владимир

Жалба за домашно принуждение е станала мотив да бъде разпознат изнасилвачът от " Кючук Париж ", съобщи " Марица ". Дни преди предходната Коледа 32-годишният Владимир Петков смрази от боязън южния квартал на Пловдив, откакто за малко време атакува и изнасили две млади дами в колите им.

По словесното изложение, обещано от жертвите, полицията изготви подобен портрет на насилника. Но издирването му не даде стремежи бърз резултат.

Няколко дни след второто нахлуване обаче в Първо районно бил подаден сигнал против Петков за домашно принуждение от дамата, с която живеел в апартамент на бул. „ Александър Стамболийски “. По-обстойната инспекция по жалбата навела чиновниците на реда на заключението, че е допустимо точно той да е причинителят на зверствата от последните две седмици.
Затова ченгетата приложили остроумен трик. Изпратили служител на реда, който да позвъни на вратата, под претекст че прави инспекция по недоволството за домашно принуждение. Когато дамата на Владимир отворила вратата, служителите на реда нахлули в жилището и спипали изнасилвача в спалнята, където на леглото той си играел с 6-годишния си наследник. Направените по-късно ДНК проби потвърдили изрично, че точно той е причинителят на двете гнусни закононарушения от 7 и 20 декември.

Историята по разпознаването на насилника стартира няколко месеца по-рано, откакто той излиза от пандиза. Лежал е там също за изнасилвания, които е правил в региона на град Стрелча. От следствията по тях органите на реда разполагали и с негова ДНК проба, която по-късно сравнили с взетата след ареста му под тепетата.

След като излязъл на независимост, Петков бил задължен да мине през Районното в Кючука, с цел да се записва. Именно тази среща помогнала на криминалистите да го разпознаят по-късно по накратко нарисувания портрет, който беше публикуван и по медиите.

Междувременно Владимир Петков съумял да стартира работа във компания за климатици на Асеновградско шосе, а пред хората се представял за образцов глава на фамилията. Въпреки това обаче жалбата за домашно принуждение сочи, че нравът му не е бил изменен след престоя зад решетките.

Работата по изясняването на двете изнасилвания в Пловдив към момента продължава. След залавянето му от прокуратурата открехнаха завесата за двете изнасилвания, осъществени по еднакъв метод.

Първото потресе квартала към бул. „ Ал. Стамболийски “ на 7 декември м.г. Тогава към 22,15 часа Владимир се намирал в региона на бул. „ Александър Стамболийски ". Там забелязал спрян лек автомобил „ Ауди “, в който 19-годишна жена чакала своя позната. Мъжът отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра в по-тъмна част на региона и спрял. Там, откакто заплашил жертвата си, я изнасилил. После слязъл от автомобила и се отправил в незнайна посока, описаха от прокуратурата.

По еднакъв метод било осъществено и второто нахлуване, на 20 декември 2017 година Тогава към 20,30 часа, отново в региона на бул. „ Александър Стамболийски ", Владимир забелязал лек автомобил „ Рено Клио “, в който седяла 21-годишна жена, изчакваща собствен прочут.

Владимир ненадейно отворил вратата и нахълтал в колата. Отново дал газ и придвижил реното на към 50 метра в прилежаща улица, където спрял. Обвиняемият заплашил със сгъваем джобен нож младата жена, с цел да я принуди да се реалокира на задната седалка на автомобила, и там я изнасилил брутално. След това, като че ли нищо не е станало, умерено слязъл от автомобила и си тръгнал.

Под управлението на Районна прокуратура - Пловдив по двата случая са били стартирани досъдебни производства. На 22 декември 2017 година обвиненият Владимир П. е бил арестуван към 22 часа в дома си в Пловдив от чиновници на отдел „ Криминална полиция ".

Вече пети месец Владимир Петков, който е с непрекъсната мярка " задържане под стража ", изчаква в пандиза да завърши следствието против него и да стартира правосъдното дело.

Междувременно жена му Надежда и детето са освободили жилището, в който са живели, и са се преместили при родственици в друго жилище в същия вход, с цел да не се връщат към неприятните мемоари от съжителството с насилника. От няколко месеца Надежда е почнала работа в пловдивска охранителна компания и се мъчи да не помни претърпяното.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР