Жалба при отчуждаване на имот да не спира големи проекти.

...
Жалба при отчуждаване на имот да не спира големи проекти.
Коментари Харесай

ГЕРБ и Обединени патриоти се готвят да улеснят много отчуждаването

Жалба при отчуждаване на парцел да не стопира огромни планове. Това плануват промени в Закона за държавната благосъстоятелност, импортирани в Народното събрание от ръководителя на районната комисия Искрен Веселинов и зам.-председателя Александър Ненков, както и техни сътрудници от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", написа в. " 24 часа ".
Според препоръчаните промени в 7-дневен период от постъпване на искане за отчуждаване на закрито съвещание съдът да може да разпореди авансово осъществяване. Искането би трябвало да е от орган, издал акт за отчуждаване или от вложител. Сега срокът е един месец.
Предварителното осъществяване ще се позволява единствено когато се постанова да бъдат предпазени изключително значими държавни или публични ползи. Условията за осъществяване са да има влезнал в действие обстоен организационен проект и парцелът е избран за създаване на обект с национално значение. Друго изискване е парцелът да не е само жилище на притежателя.
Съдът ще дефинира и парична гаранция, която се дължи от вложителя. Тя ще бъде до една трета от импортираното обезщетение и ще се внася по сметка на регионалния шеф. Когато бъде импортирана гаранцията, вложителят ще може да влезе във притежание и да получи позволение за градеж.
С измененията отпадат и протоколите, които потвърждават, че заинтригуваните лица не са открити на адресите. Сега те се подписват от 2 длъжностни лица и един от съседите, с цел да удостоверят, че отчуждаването се прави по реда на Административно-процесуалния кодекс. Вносителите показват, че постоянно съседите отхвърлят да подпишат и това прави невероятно попълването на протоколите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР