Жалба, подадена в Съвета за електронни медии (СЕМ) във вечерта

...
Жалба, подадена в Съвета за електронни медии (СЕМ) във вечерта
Коментари Харесай

СЕМ отложи обсъждането на процедура за нов шеф на БНТ

Жалба, подадена в Съвета за електронни медии (СЕМ) във вечерта на 6 юли, отсрочва началото на разискване на нова процедура за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия. Това заяви ръководителят на регулатора Соня Момчилова. По думите й жалбата е подадена във връзка закриването на предходната процедура.

„ Тъй като нямахме физическото време да се срещнем и да обсъдим правните последствия от тази тъжба, се постанова, за жалост, да преминем към разискването на нова процедура на последващо съвещание. Иначе, имахме хрумвания за съответни параметри, за съответни дати, за най-близки периоди, в които да стартираме да одобряваме молби, да ги преглеждаме и да обсъждаме разновидности за оптимално енергичен метод “, сподели Момчилова.

Против отлагането на разискването гласоподава Симона Велева, член на Съвет за електронни медии. Тя разяснява, че както общността, по този начин и самият СЕМ имат интерес то да се състои. „ Въпросът за разискване на процедурата за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия  следва да бъде част от дневния ред, макар тази тъжба, която разбирам и аз като правист. От административно-правна позиция може да сътвори спънки пред една бъдеща процедура “, добави тя.

Предложението й не бе признато от останалите членове на регулатора, съобщи Българска телеграфна агенция. 

„ Въвлечени сме в юридически проблем, който има потребност от известно време за обсъждане, с цел да можем да сме сигурни, че когато открием процедура за избор на нов общоприет шеф, тя ще е юридически чиста и няма да бъде компрометирана “, сподели Пролет Велкова, член на Съвет за електронни медии. Габриела Наплатанова, също член на Съвет за електронни медии, добави, че регулаторът ще се стреми да обясни проблема оптимално бързо.

Днешното съвещание на Съвет за електронни медии е осем дни откакто неговите членове не избраха кой да заеме поста. Осем бяха претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия - Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

При гласуването на три разнообразни съвещания, гласове получиха четирима от тях. Това бяха Диков, Величкова, Кошлуков и Петков. Въпреки това, членовете на Съвет за електронни медии не реализираха болшинство към нито една кандидатура. Така на поста остана Емил Кошлуков. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР