Жалба, подадена в Съвета за електронни медии (СЕМ) във вечерта

...
Жалба, подадена в Съвета за електронни медии (СЕМ) във вечерта
Коментари Харесай

Жалба в СЕМ отложи обсъждането на нова процедура за избор на шеф на БНТ

Жалба, подадена в Съвета за електронни медии (СЕМ) във вечерта на 6 юли, отсрочва началото на разискване на нова процедура за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия. Това заяви ръководителят на регулатора Соня Момчилова, представена от " Епицентър ".

По думите ѝ жалбата е подадена във връзка прекратяването на предходната процедура без излъчването на победител. Според Соня Момчилова това слага юридически проблем пред Съвета, който не е наясно по какъв начин би могло да се отрази сходен административно-правен акт, дали не би опорочил оповестяването на нов конкурс. Заради късния час не е имало и време Съвет за електронни медии да се съветва с адвокати.
" Това е повода да отложим през днешния ден сходно разискване на съответни параметри и дати за последващо съвещание ", сподели Момчилова.
Допълни, че членовете на съвета са били подготвени със своите оферти, като желанието на всички е било новият конкурс да бъде в най-кратки периоди.

Днешното съвещанието на регулатора е осем дни откакто неговите членове не избраха кой да заеме поста.

Осем бяха претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия - Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

При гласуването на три разнообразни съвещания, гласове получиха четирима от тях. Това бяха Диков, Величкова, Кошлуков и Петков. Въпреки това, членовете на Съвет за електронни медии не реализираха болшинство към нито една кандидатура.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР