Жалба от 981 листа подава в Апелативния съд бившият полицай

...
Жалба от 981 листа подава в Апелативния съд бившият полицай
Коментари Харесай

Полицаят Караджов с 981 листа жалба срещу доживотната...

Жалба от 981 листа подава в Апелативния съд някогашният служител на реда Венцеслав Караджов против доживотната си присъда. Пловдивският Окръжен съд го призна за отговорен по обвиняването, че е умъртвил родителите си Божура и Цветан Караджови вследствие на спор за къща с двор на ул. “София ” 68 А в Пловдив.
Окръжна прокуратура също подава митинг против присъдата и упорства доживотната присъда да бъде изменена с доживотна присъда без право на подмяна.
Жалба до Апелативния съд внася и юрист Зоя Тошкова, която пази Венцеслав Караджов. Тя упорства апелативните магистрати да анулират присъдата на Окръжния съд и да оправдаят клиента.

Адвокат Тошкова счита, че някогашният служител на реда е наказан единствено по косвени доказателства, обвиняванията са неоснователни, а присъдата е несправедлива. “Няма нито един очевидец на закононарушението, няма признания от обвинения, не е открито и оръжието, с което са убити родителите на клиента ми. Няма законови учредения изобщо за изговаряне на неоправдателна присъда, да не приказваме за доживотна. Вещите лица психолози по делото са си разрешили квалификации отвън обсега на тяхната подготвеност, които са преповторени от съда, а самият съд си служи с погрешни изказвания, без поддръжка на доказателства, обосновавайки се единствено на „ житейска логичност ”, като по връзки на множеството ни възражения се е произнесъл с безмълвие ”, безапелационна е юрист Тошкова.

Тя счита, че е разследвана единствено версията, съгласно която възрастните съпрузи са убити от единствения си наследник, и не са проверявани други версии.

В жалбата си до пловдивския Апелативен съд съм показала редица недостатъци на следствието - най-много преднамерено следствие при липса на обективност, всестранност и цялост, изяснява юрист Зоя Тошкова.

По време на двойното ликвидиране обвиненият Венцеслав Караджов е бил действен служащ в Икономическа полиция. Родителите му са убити с общо 8 изстрела.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР