Жаир Болсонаро обмисля назначаването на сина си Едуардо за посланик

...
Жаир Болсонаро обмисля назначаването на сина си Едуардо за посланик
Коментари Харесай

Бразилският президент обмисля да назначи сина си за посланик в САЩ

Жаир Болсонаро обмисля назначението на сина си Едуардо за дипломат във Вашингтон, разкри бразилският водач и посочи другарството на 35-годишния юноша с децата на американския президент Доналд Тръмп, предава AFP.

Едуардо, който сега е член на Народното събрание, придружи татко си на частна среща с Тръмп по време на дипломатическо посещаване във Вашингтон през март.

"Според мен той може да бъде верният човек и може да показа идеално обръщение във Вашингтон, " сподели бразилският президент пред кореспонденти в Бразилия в четвъртък.

Но решението е на Едуардо, добави той, който ще би трябвало да подаде оставка от Конгреса и да си подсигурява утвърждението на Сената.

Едуардо, третият от четиримата сина на президента, сподели, че към момента не е получил публична оферта, само че ще одобри работата.

"Ако президентът ми повери тази задача, аз ще съм подготвен да напусна мандата си ", сподели той.

"Аз приказвам британски, приказвам испански, бях определен с рекорден брой гласове, аз съм ръководител на комисията по външни връзки... Вярвам, че тези компетенции ми дават избрана подготовка. "

Президентът разгласи, че обмисля назначението на сина си един ден, откакто Едуардо навърши 35 години - минималната правна възраст, нужна за дипломат в Бразилия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР