Жаир Болсонаро, най-вероятният бъдещ държавен глава на Бразилия, обяви, че

...
Жаир Болсонаро, най-вероятният бъдещ държавен глава на Бразилия, обяви, че
Коментари Харесай

Фаворитът за бъдещ президент на Бразилия опита да се защити: Не съм крайнодесен

Жаир Болсонаро, най-вероятният предстоящ държавен глава на Бразилия, разгласи, че се възхищава на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС, базирайки се на информация от Агенция Франс Прес.
В четвъртък Болсонаро даде първата си конференция, откакто на първия тур на президентските избори в неделя завоюва 46% от гласовете на бразилците, откъсвайки се надалеч пред претендента на левицата Фернандо Хадад, който получи 29%. Болсонаро отхвърли етикета " крайнодесен ", който постоянно му се приписва.
" Аз не съм крайнодесен. Покажете ми едно мое деяние, което е крайнодясно ", съобщи той. " Когато приказвам по въпроса за миграцията, то е тъй като не можем да се назовем страна, в случай че нямаме граници ", продължи Болсонаро.
" Възхищавам се на президента Тръмп. Той желае велики Съединени щати, а аз желая велика Бразилия ", акцентира най-вероятният предстоящ държавен глава на най-голямата южноамериканска страна.
Опонентите на Болсонаро, който мнозина назовават " тропическия Тръмп ", обръщат внимание на предходни негови мнения, които съгласно някои са оскърбителни за дамите и гейовете. В предишното той е подкрепял потреблението на изтезания, а също се е изказвал ласкаво за военната тирания в Бразилия в интервала 1964-1985 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР