Jaguar Land Rover (JLR) от днес затвори всичките си заводи

...
Jaguar Land Rover (JLR) от днес затвори всичките си заводи
Коментари Харесай

Jaguar затвори всичките си заводи във Великобритания

Jaguar Land Rover (JLR) от през днешния ден затвори всичките си фабрики във Англия за 5 дни поради Brexit, написа организация Reuters. Така автопроизводителят се причислява към другите компании от бранша, които също затварят своите заводи в очакване на може би най-съдбоносната седмица от излизането на Англия от Европейския съюз.

Действията на най-големия английски автопроизводител да се приготви за каквито и да било разтърсвания, произлизащи от Brexit, повтарят същия ход от последната седмица на март, когато се очакваше, че излизането от Европейски Съюз ще се случи на 29 март.

Автомобилните компании във Англия са изправени пред редица евентуални рискове при положение на така наречен „ корав Brexit ", при който няма да има съглашение сред Лондон и Брюксел за бъдещите им политически и стопански връзки. Би имало гранични забавяния, по-високи митнически такси и по-трудно намиране на висококвалифицирани фрагменти.

Затварянията на автомобилните фабрики би трябвало да се възнамеряват овреме, с цел да могат чиновниците да възнамеряват своите отпуски, а доставчиците да могат да трансформират количеството на пратките. Именно по тази причина опитите на премиера Тереза Мей да контракти с Брюксел в допълнение отсрочване на Brexit (до 30 юни) и неяснотата дали тя ще успее основават доста дискомфорт на автопроизводителите.

Заводите за Mini и Rolls-Royce на BMW са също затворени тази седмица. Peugeot пък спря фабриката си в британския град Лутън. Всички те, дружно с JLR, създават годишно над 750 хиляди от общо 1.52 млн. коли във Англия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР