Жабешки бутчета, сготвени с трюфели и подправени стафиди, ябълков и

...
Жабешки бутчета, сготвени с трюфели и подправени стафиди, ябълков и
Коментари Харесай

3300 ресторанта от цял свят участват във фестивал на френската кулинарна култура

Жабешки бутчета, сготвени с трюфели и подправени стафиди, ябълков и крушов сладкиш със сладко от сини сливи и сладолед с усет на коняк " Арманяк " … Френските занаятчия готвачи през днешния ден са запретнали ръкави, с цел да изкушат оптимално ценителите на международния празник в чест на националната им кухня.

Около 3300 ресторанта допълнително от 150 страни вземат участие във фестивала „ Добрата Франция” – от кафенета в дребни селища в югозападната френска провинция Гаскония до тризвездния клуб " Ultraviolet " на началник Пол Пере в Шанхай.

Вечерно меню ще бъде препоръчано и във френските посолства по света като част от фестивала, въодушевен от „ Епикурейските вечери” на именития занаятчия готвач Огюст Ескофие през 1912 година, когато вечерята в огромните европейски столици била с едно и също меню.

Този път обаче ще има известни отклонения в предлаганите ястия, а основателят на „ Добрата Франция” супер началник Ален Дюкас споделя, че японските майстори може да употребяват локално говеждо за техния „ Бьоф бургуньон”.

„ Идеята е да се популяризира въздействието, да се изнася френската просвета на храната”, сподели Дюкас.

„ Дори в случай че говеждото в Япония е японско, ще е по-добре с него да пиете френско вино”, майтапи се началник Дюкас.

Той акцентира, че Франция е международен водач в гастрономията и това не би трябвало да се оспорва от страни, „ които са седнали късно на трапезата, само че са по-гръмогласни от нас”.

Фестивалът е отдаден на паметта на Пол Бокюз – „ папата” на френската кухня, който умря през януари на 91 година

Това е четвърто следващо издание на кулинарното събитие с едновременни вечери, а френският президент Еманюел Макрон има упоритостта към 2020 година в самодейността да вземат участие 10 000 ресторанта. По информация на БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР