J.P. Morgan Chase планира да пусне първата криптовалута в историята,

...
J.P. Morgan Chase планира да пусне първата криптовалута в историята,
Коментари Харесай

J.P. Morgan пуска криптовалута, подкрепена от долара

J.P. Morgan Chase възнамерява да пусне първата криптовалута в историята, подкрепена от огромна банка. Този ход може да легитимира блокчейн технологията като средство за ръководство на фиатни криптовалути.

JPM Coin, както се споделя новата криптовалута, се смята за фиатна валута, защото е подкрепена от американския $. Затова и един JPM Coin ще се равнява на един американски $. Според CNBC тестванията на новата цифрова валута би трябвало да започват в границите на идващите няколко месеца.

В криптоиндустрията принадлежности като JPM Coin са известни като " stablecoin ", тъй като имат присъща стойност, за разлика от елементарния Bitcoin или Ethereum, чиято стойност се основава на търсенето и предлагането.



" Когато един клиент изпраща пари на различен през блокчейн мрежата, JPM Coins се трансферират мигновено и се изплащат в еквивалентна сума в американски долари, ограничавайки типичното за криптовалутите време, нужно за споразумяване на прехвърлянето ", разясняват от JPMorgan, като прибавят че JPM Coin се основава на технология, основана на блокчейн, която разрешава неотложно прекачване на заплащания сред разнообразни сметки.

Накратко, JPM Coin в основата си е метод за потребление на блокчейн регистри с следен достъп за прехвърляния на средства в границите на екосистемата на финансовата институция в интернационален проект.

Клиентите на банката ще закупуват JPM Coin, с цел да ги употребяват за прехвърляния, без да се постанова да изпращат и получават действителна валута. По този метод JPM улеснява самите преводи, като ги прави и по-сигурни, счита Дейна Форд, шеф по проучванията в Gartner, фокусиран върху заплащанията в границите на електронната и мобилната търговия.

За момента от J.P. Morgan Chase не дават информация дали считат да употребяват новата си криптовалута и в търговията на дребно.

“Дори в случай че се употребява единствено за институционалните клиенти, JPM Coin ще се трансформира в символ за това, че бизнесът гледа в действителност съществено на технологията за разпределени счетоводни записи и нейната практическа функционалност - нещо, за което редица организации и експерти се борят от дълго време”, прибавя Кевин Макмеън, изпълнителен шеф на нововъзникващи технологии в компанията за консултантските услуги SPR.

" Прякото влияние ще бъде лимитирано в границите на системата на JP Morgan и нейните институционални клиенти, само че позитивите за технологията ще надскочат границите на финансовия бранш ", прибавя Макмеън и обръща внимание, че резултатът от този план ще бъде оценен под лупа от редица бизнес браншове. По думитре му обаче JPM Coin не е тъкмо криптовалута, а „ финансов инструмент, който употребява блокчейн”.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР