Ж ълт код за опасни горещини е обявен за 16

...
Ж ълт код за опасни горещини е обявен за 16
Коментари Харесай

Опасни горещини в 16 области на страната утре

Ж ълт код за рискови горещини е разгласен за 16 области на България на следващия ден. Това излиза наяве от информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Обявеният сигнален жълт код е за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян.

Във вторник ще бъде слънчево. Ще духа слаб, най-вече източен вятър. Затоплянето ще продължи и преобладаващите оптимални температури ще са сред 32° и 37°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за месец, предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Георги Цеков.

От вторник до края на седмицата обаче времето остава горещо, като с всеки ден следобедите ще са с градус-два по-топли.

Очакваните температури ще са в интервала 35-40°. В някои точки на страната ще се измерят и стойности над 40°, показва.

В началото на първата августовска седмица жегите леко ще правят отстъпка.

Атмосферата над Източна Европа ще е нестабилна поради прекосяването на леден фронт. Очаква се в някаква степен този фронт да засегне Балканите със следобедни местни летни стихии.

Веднага по-късно горещото време ще се завърне, още веднъж с температури в горещия период 35-40° с вероятни по-екстремни стойности. Там, където съумеят да се развият летни стихии, преваляванията ще са краткотрайни, в избрани моменти - интензивни, с бурна гръмотевична интензивност, мощни пориви напразно и риск от градушки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР