Иззетите видеокамери от улица “Първи май“ в Сандански, където изгоря

...
Иззетите видеокамери от улица “Първи май“ в Сандански, където изгоря
Коментари Харесай

Издирват двама мъже, запалили умишлено блока в Сандански

 пожар в Сандански  пожар в Сандански  пожар в Сандански  пожар в Сандански  пожар в Сандански  пожар в Сандански
Иззетите видеокамери от улица “Първи май “ в Сандански, където изгоря цялостен блок, са посочили по какъв начин двама мъже заливат с туби бензин магазина на партерния етаж и палят входа. След това се качват в лек автомобил Тойота и изчезват. Минути по-късно пъклен пожар обгръща цялата кооперация над магазина за козметика и го опожарява.

Така към този момент е ясно, че пожарът при който 40 фамилии изгубиха мебелировка за милиони левове, е тенденциозен. Целта на бандитите е бил магазина на търговеца Кирил Божинов. Той твърди, че няма врагове и не е получавал закани. Но локалните хора приказват, че от дълго време имал омраза с бизнесдама. Двамата подпалвачи към този момент се търсят.

Обитателите на блока пък нямат застраховки на жилищата. Те няма да бъдат позволени да вършат поправки, до момента в който комисия не обследва кооперацията, с цел да откри дали пожара е нанесъл вреди на структурата.

Засега притежателите единствено изнасят багаж, който е оживял от огъня. Повечето от хората са се преместили краткотрайно при родственици или в къщите си на село, единствено едно семейство с бебе на 10 дни е настанено в квартира от общината. Цяло знамение е, че при големия пожар изпепелил блока няма жертви и ранени.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР