Иззети са множество бракониерски ловни трофеи, боеприпаси, незаконни оръжия и

...
Иззети са множество бракониерски ловни трофеи, боеприпаси, незаконни оръжия и
Коментари Харесай

При спецоперация конфискуваха 72 ловни трофея, боеприпаси, незаконни оръжия

Иззети са голям брой бракониерски ловни титли, муниции, противозаконни оръжия и други

Полицията организира профилирана интервенция с присъединяване на чиновници от секторите за противопоставяне на престъпната и икономическата престъпност в ОДМВР- София и сътрудниците им от РУ- Пирдоп. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че интервенцията е извършена при " изискванията на необходимост ", като е са претърсени два адреса в Пирдоп и един в с. Чавдар, населявани от 52-годишен мъж.

В мазето на единия парцел е намерено помещение, пригодено за нелегално произвеждане на муниции и оборудвано със съответните машини за задачата. На различен от тестваните адреси са открити 72 ловни трофея - от сръндак, доблестен елен, дива коза, муфлон, вълк и елен лопатар. Трофеите са конфискувани по надлежния ред от чиновници на Изпълнителна организация по горите, като на притежателя са формирани 11 акта по Закона за лова и запазване на дивеча, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Конфискувани са също по този начин две противозаконни нарезни дългоцевни оръжия, ауспух, затвор за огнестрелно оръжие, 1289 боеприпаса друг диаметър, 10 бутилки с черен барут, 2600 капсули.

52-годишният мъж е арестуван за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 339, ал.1 от Наказателен кодекс. Този законов текст гласи: Който придобие по какъвто и да е метод, държи или съобщи другиму взривни субстанции, огнестрелни, химически, биологични или нуклеарни оръжия, муниции за огнестрелни оръжия или пиротехнически произведения, без да има за това съответно позволение, се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години.

Действията по следствието не престават под наблюдението на районната прокуратура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР