Иззети са и технически средства, с които се е извършвало

...
Иззети са и технически средства, с които се е извършвало
Коментари Харесай

След спецакция на ГДБОП: Иззеха над 2000 фалшиви маркови стоки във Велико Търново

Иззети са и механически средства, с които се е правило администрирането на интернет страници и такива в обществените мрежи
Служители на ГДБОП и полицията във Велико Търново иззеха над 2000 продукта, носещи непокътнати търговски марки, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Спецоперацията по противопоставяне на закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност, свързани с нелегално разпространяване на артикули, носещи предпазени търговски марки, е осъществена през днешния ден на територията на града.

Действията са осъществени от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “-ГДБОП и ОД на Министерство на вътрешните работи, под управлението на Районната прокуратура. В хода на интервенцията са тествани два търговски обекта и хранилища към тях, където са открити над 2000 продукта – дамски и мъжки облекла, чанти и други аксесоари – всичките, носещи непокътнати търговски марки.
 Министерство на вътрешните работи
 
 Министерство на вътрешните работи
Иззети са и механически средства, с които се е правило администрирането на интернет страници и такива в обществените мрежи, посредством които се е осъществявала комерсиалната активност.

В хода на следствието е открито, че продажбата на стоките, носещи непокътнати търговски марки, се е правила без нужното по закон единодушие на носителите на правата върху съответните марки.
 Министерство на вътрешните работи
Работата по документирането на цялостната незаконна активност продължава.

Поредната интервенция на Министерство на вътрешните работи в отбрана правата върху интелектуалната благосъстоятелност е част от подхванатите дейни мероприятия по проекта за деяние против този тип незаконни похищения, който се реализира в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за противопоставяне на незаконни закани (EMPACT), по която ГДБОП е началник на европейската група, която работи по линия на противопоставяне на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР