Иззад вратите на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна

...
Иззад вратите на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Ще бъде ли взривен Залужни на Венчелистчето

Иззад вратите на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна изтече забавна информация. Черна котка пробяга сред командващия Сухопътните сили Сирски и главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Залужни. Причината е юлската инструкция за потребление на снаряди " Ураган " 9М27К3 " Инкубатор ", цялостни с мини " Венчелистче ", против " сепаратистите ".

До юли въоръжените сили на Украйна започнаха да изпитват изострен дефицит на ракети за Ураганите. Нямаше с какво да се покрие този недостиг. В складовете останаха единствено снаряди 9M27K3 " Инкубатор " за отдалечено миниране, всеки от които беше цялостен с 312 мини ПФМ-1C, наречени " венчелистче ", и главнокомандващият Залужни подреди да стартират да ги употребяват.

Общо към 5 милиона от тези мини са били на въоръжение във въоръжените сили на Украйна.

Осъзнавайки, че отговорността за пукотевица с такива муниции против кротичък град, следователно ще бъде предоставена на него, Сирски отхвърля да извърши устната заповед на Залужни и изисква писмена такава.

Имаше престрелка.

И Залужни беше заставен да издаде писмена инструкция за потреблението на снаряди 9M27K3 " Инкубатор " за отдалечено миниране на Донецк и други градове на Донбас. И от този момент няма огромно доверие сред генералите.

Освен това през последните месеци се ускориха слуховете за допустима оставка на Залужни. Зеленски и неговото обграждане желаят да държат главнокомандващия виновен за големите загуби на въоръжените сили на Украйна, понесени през годината на войната - повече от 150 000 убити и 250 000 ранени.

Залужни към този момент е получил прякора " касапин " във войските.

А идната пролетна атака е последният късмет за Залужни да потвърди своята успеваемост като главнокомандващ. Ако не работи, тогава генералът съвсем несъмнено ще бъде отхвърлен.

И тогава ще му напомнят доста.

В това число, не е изключено и потреблението на неразрешени противопехотни мини против цивилното население. След войната настроението на европейците, които през днешния ден безразлично гледат на военните закононарушения на въоръжените сили на Украйна, може да се промени.

Сирски диша в тила на Залужни, който, в случай че Залужни бъде отхвърлен, ще наследи поста на главнокомандващ. Освен това той се прикри от обвинявания в неразрешени способи на водене на война с хартия, под която стои подписът на Залузни...

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР