Изявленията на Румен Радев по време на Европейския съвет в

...
Изявленията на Румен Радев по време на Европейския съвет в
Коментари Харесай

Протест срещу Радев на Дондуков 2: Ние сме България, ЕС и НАТО

Изявленията на Румен Радев по време на Европейския съвет в Брюксел предизвикаха организирането на митинг пред президентството под надпис " Ние сме България, Европейски Съюз и НАТО! Радев - вън ".

Събитието е планувано за 18:30 ч. в петък, 10 февруари, а зад него стои.

" Румен Радев още веднъж се прояви като бранителят на Кремъл в Европейски Съюз, в прорез с българския народен интерес. Руската интервенция в страната ни към този момент е публична. Не би трябвало да поносим това национално изменничество ", се споделя в апела на уредниците. " Вече никой не се съмнява, че решетниковата тактиката „ Радев “ в българската политика, както и кръгът му, който беше овластен на най-високо равнище в страната – служебни кабинети, министри, ръководители на специфичните служби, са част от хибридната война на Русия за преодоляването на България ".

Те упрекват президента в това, че е " употребявал цялата си власт и низост, с цел да пази кремълските ползи ", заради което " Радев и неговият кръг от лакеи... би трябвало да бъдат изолирани от ръководството на страната ".

" Иначе те ще продължат да подчиняват страната ни в полза на евразийската империя на Путин и ще лишат България от нейното европейско бъдеще ", споделят те.

Малко по-рано през днешния ден " " осъди дейностите на Радев по време на съвета в Брюксел, където той се разгласи срещу спомагателна военна помощ за Украйна и срещу налагането на наказания против съветското нуклеарно гориво в Европейски Съюз.

ГЕРБ също се разграничиха от позицията на Радев за нуклеарната енергетика, само че Бойко Борисов реши за по-важно да, като разгласи, че " Виновниците не са в президентството. Виновниците са пред президентството ".

" Късно е ", разгласи още той, като добави, че " конституцията е дала цялата власт на Радев и той относително добре се оправя ".

На уточняващ въпрос на публицист какво има поради с това, че Радев се е справил - Борисов си взе думите обратно: " Не, не се е справил, само че той не е министър председател. Той ще каже, че приказвам нелепости, тъй като той си е назначил министър председател и министри - хубави, неприятни, това съм избрал ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР