Изявлението в Мюнхен на президента на Украйна Володимир Зеленски не

...
Изявлението в Мюнхен на президента на Украйна Володимир Зеленски не
Коментари Харесай

Тагарев: Изявлението на Зеленски не беше Искам да ми дадете, а даваме големи жертви, за да се гарантира сигурността на Европа

" Изявлението в Мюнхен на президента на Украйна Володимир Зеленски не беше: " Аз желая вие да ми дадете ", а беше: " Ние вършим доста неща, даваме огромни жертви, с цел да подсигуряваме своята сигурност. Това е значимо, с цел да се подсигурява сигурността на Европа ". Това се схваща и беше посрещната доста топло неговото изказване ", коментира министърът на защитата пред БНР.

Член 5-и от контракта за НАТО е в действие, това е посланието от Мюнхенската конференция. И никой не го слага под въпрос. Това съобщи пред БНР министърът на защитата проф. Тодор Тагарев, който е част от българската делегация на Мюнхенската конференция. Той направи този коментар по отношение на изказването на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че в качеството си на държавен глава е споделил на водач на страна членка на НАТО, че в случай че не усили разноските си за защита, той (Тръмп – б.р.) " би насърчил " Русия " да направи каквото си изиска ". 

" Общата мнение (по време на Мюнхенската конференция - б.р.) е, че Член 5-и е в действие, няма по какъв начин да не бъде в действие. Ще бъде задействан, когато има нужда, и НАТО няма да отстъпи и сантиметър от територията на страните пред който и да е агресор ", посочи министърът на защитата.

Той акцентира, че е ясно, че всички страни би трябвало да заделят повече средства за защита: " Има още страни, които още не са стигнали 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, само че отделят доста огромни запаси за оказване на помощ за Украйна. Което също е значим детайл на тактиката за гарантиране на нашата сигурност ".  

Ясно е и има настройки, че Европа би трябвало да усили отбранителния си капацитет, акцентира още министър Тагарев. " Европейският дирек в НАТО би трябвало да бъде засилен и това се схваща доста добре от участниците в конференцията в Мюнхен ", сподели той.

" Изявлението в Мюнхен на президента на Украйна Володимир Зеленски не беше: " Аз желая вие да ми дадете ", а беше: " Ние вършим доста неща, даваме огромни жертви, с цел да подсигуряваме своята сигурност. Това е значимо, с цел да се подсигурява сигурността на Европа ". Това се схваща и беше посрещната доста топло неговото изказване ", разяснява още министърът на защитата.

Интервюто на Диана Янкулова с Тодор Тагарев в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР