Изявлението на премиера Бойко Борисов, че няма да допусне черноморска

...
Изявлението на премиера Бойко Борисов, че няма да допусне черноморска
Коментари Харесай

АСБ: Отказът на Борисов да приеме база на НАТО е отказ да се държи като съюзник

Изявлението на премиера Бойко Борисов, че няма да допусне черноморска база на НАТО на територията на България, не подхожда на министър-председател на страна, която е съдружник в НАТО. Такава позиция може да има единствено неутрална страна, която се пробва да балансира сред НАТО и Русия, само че не и България, чиито съюзнически задължения изискват тя да бъде сигурен, заслужен и благонадежден член на Алианса, написа news.bg.

Такава позиция показаха от Атлантическия съвет на България по отношение на думите на премиера, произнесени на път за Вашингтон в самолета, пред публицисти.

Борисов добави, че няма смяна в позицията му Черно море да бъде място за платноходки и туризъм. Според него, американската страна е доста добре осведомена с отношението му по въпроса.

Атлантиците дефинират изявлението му като стратегически недалновидно и означават, че произнасяйки сходни думи, той стартира визитата си във Вашингтон с провал.

" Това изказване изпраща доста неприятен сигнал към домакините и към всички наши съдружници в Алианса. Нещо повече - това изказване изпраща окуражаващо обръщение към Кремъл, който е повода за неустойчивостта в Черно море, като му дава убеденост, че може да продължи с нападателната си хибридна война срещу НАТО и против България в частност.

При това състояние няма по какъв начин желанието на премиера Борисов Черно море да бъде място за " платноходки, туризъм и мир " да бъде осъществена. Агресор не се умилостивява с прекланяне на глава. " - се споделя в публична позиция на АСБ.

От публичната организация акцентират, България няма да получи повече сигурност като се старае да омилостиви Москва. Единственият метод страната ни да подсигурява своята сигурност е да има мощна войска и да работи за повече наличие на НАТО в района.

От Атлантическия съвет допълват, че България има потребност и от военноморска база, и от военновъздушна база, и от сухопътна бригада на НАТО в България. " Изграждането на многонационални формирования на НАТО в България е гаранция за нашата национална сигурност. " - акцентират атлантиците.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР