Изявлението на правителството, че няма да участва в сделката за

...
Изявлението на правителството, че няма да участва в сделката за
Коментари Харесай

Токът няма да поскъпне заради сделката с ЧЕЗ

Изявлението на държавното управление, че няма да взе участие в договорката за активите на ЧЕЗ, действително е поврат, откакто към този момент един път съобщи предпочитание да влезе, само че това бе предстоящ поврат. Това сподели Галина Александрова основен редактор на портала 3е-news, в предаването " Бизнес старт " на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова.

" Изявлението, че страната ще влезе, не беше решение, а по-скоро реакция на създалото се публично напрежение към договорката. Напрежение, което бе изцяло ненужно, само че по този начин или другояче се случи. Министър-председателят Борисов взе реактивно решение да разгласи, че страната ще влезе, с цел да успокои пристрастеностите ".

Разборът на обстановката по-късно е посочил, че сходно деяние е безусловно безсмислено, и от икономическа позиция, и от обществена позиция, и от позиция на публичния интерес, сподели Александрова.

" Защитниците на позицията, че страната би трябвало да взе участие в договорката робуват на разбирането, че страната, посредством директното си присъединяване, е единственият поръчител за положителното действие на сдружението.

Това не е правилно и е задоволително да си напомним каква беше обстановката с електроснабдяването, когато сдруженията бяха държавни. Нека напомним, че откакто бяха купени тези сдружения, в тях всяка година се влагат десетки, в случай че не стотици милиони лв. в рехабилитация на мрежата, в рационализация, в създаване на потребителски центрове, в възстановяване на услугата като цяло, нещо, което страната не бе правила повече от 20 години ".

Специално в ЧЕЗ в действителност са вложени доста средства и това покачва цената на сдружението. Затова не е необичайно, че в този момент цената е друга от покупната на база осъществени вложения и усъвършенствана услуга, изясни още Александрова.

Относно слуховете за нарастване на тока при продажбата на ЧЕЗ, няма метод заплащанията и договорката за компанията да повлияе на цената на тока до момента в който КЕВР контролира цената добави още Галина Александрова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР