Изявлението на началника на щаба на генералния секретар на НАТО

...
Изявлението на началника на щаба на генералния секретар на НАТО
Коментари Харесай

Захарова: Думите на генералния секретар на НАТО по въпроса за влизането на Украйна в Алианса са пълнеж

Изявлението на началника на щаба на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен за опцията Украйна да се причисли към алианса е машинация, преследваща избрани политически цели. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио Sputnik.

Захарова обърна внимание на по-ранното изказване на Йенсен, че Украйна може да стане член на НАТО, в случай че се съгласи да отстъпи територии, които отхвърля да признае за част от Русия. Според него " изходът може да бъде Украйна да се откаже от територията и в подмяна да получи участие в НАТО ".

„ Говорим за някакво мятане, някакво пълнене, което има избрани политически цели “, сподели още Захарова.

По-рано съветският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин съобщи, че за разрешаването на спора би трябвало да бъдат доказани първичните основи на суверенитета на Украйна - нейният безпристрастен, извънблоков и неядреен статут. Според него „ би трябвало да се признаят и новите териториални действителности, да се обезпечат демилитаризацията и денацификацията на Украйна, правата на нейните рускоезични жители и националните малцинства в сходство с условията на интернационалното право “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР