Изявлението на министър-председателя Бойко Борисов, че страната ни ще използва

...
Изявлението на министър-председателя Бойко Борисов, че страната ни ще използва
Коментари Харесай

ДаБГ: Борисов превръща България в троянски кон на Путин в Европа

Изявлението на министър-председателя Бойко Борисов, че страната ни ще употребява българското председателство на Европейския съвет, с цел да реализира събаряне на глобите против Русия, е неприемливо. Такава позиция популяризира партия " Да, България " във връзка думите на премиера.

Споменатите от Борисов наказания " са част от координирана обща дипломатическа реакция на страните от НАТО и Европейски Съюз против анексията на Крим и експанзията против Украйна въобще ", напомнят от групировката. И допълват: " Те имат съответна цел – връщането на връзките сред Русия и Украйна на полето на базисните правила на интернационалното право, в това число ненарушимостта на държавните граници и невмешателство във вътрешните работи. Съответно глобите могат да бъдат свалени едвам откакто тази цел бъде реализирана "

Същевременно се натрупват доказателства за съветска интервенция във вътрешните работи на редица страни от Европейски Съюз и НАТО, придобиващи характера на осведомителна подривна война против самия либерален темперамент на държавно устройство на тези страни, считат от партията на Христо Иванов.

Според тях България е изключително изложена на рисковете от тази обстановка.

" Страната ни е безспорен вносител на сигурност и целостта на държавната ни територия зависи напълно от здравината на съюзите, в които сме избрали да участваме и от поддържането на правилата на интернационалното право. Демокрацията ни е неукрепнала и недъгава, а институциите ни – проядени от систематична корупция и това ни прави изключително уязвими за вида хибридно навлизане, практикуван от путинския режим. От тази позиция, безспорно е, че триумфът на общоевропейското и НАТО-вско изпитание за одобряване на интернационалния правов ред и съответно на правилата за неприкосновеност на границите и невмешателство във вътрешните работи, е от първокачествен народен интерес за страната ни ", настояват в позицията си " Да България ".

Формацията отбелязва, че обратно на всичко това в навечерието на годишнината от Независимостта ни, Борисов афишира, че ще смъква глобите. " След като българското държавно управление по този начин и не съумя да формулира някакви безапелационни цели за своето председателство на Европейския съюз – с изключение на ремонта на НДК – в този момент за първи път научаваме от устата на премиера каква цел действително си слага той: България да се покаже като предан " троянски кон “ на Путин в Европа ", споделят от партията.

" Освен, че е в директно несъгласие на националната ни сигурност и на сигурността на Европейски Съюз, това е следващ израз на принадлежност на Борисов и ГЕРБ към предвождания от Путин антидемократичен популистки интернационал. От позиция на властова процедура, Борисов в партньорство с Пеевски и останалите корупционни кланове в българската политика, последователно построява приспособена версия на путинския режим у нас ", считат още хората на Христо Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР