Изявлението на британския външен министър Лиз Трус за вината на

...
Изявлението на британския външен министър Лиз Трус за вината на
Коментари Харесай

Иран: Британските приказки за ядрената сделка са безотговорни

Изявлението на английския външен министър Лиз Трус за виновността на Иран за вероятния неуспех на договарянията за нуклеарно съглашение е безпочвено и безконтролно. Това съобщи в сряда формалният представител на иранското външно министерство Саид Хатибзаде.

„ Тези безотговорни и голословни изказвания служат като нов образец за безсмислената игра на Лондон и редица други западни страни, ориентирана към скриване на годините на безучастие на [Европа], които бяха съпроводени от противозаконни и безчовечен наказания на Съединени американски щати “, цитираха го от пресслужбата на ведомоството.

Според дипломата „ потреблението на сходни празни обвинявания не освобождава тези страни от отговорност за нарушение на изискванията на нуклеарното съглашение, нито по никакъв метод подкопава желанието на Иран да реализира висококачествено и надеждно съглашение, което ще служи на ползите на иранския народ “.

Британският външен министър сподели във вторник, че договарянията по нуклеарната договорка не се движат задоволително бързо. Според нея:

„ Иран би трябвало да избере: или желае да реализира съглашение, или ще бъде виновен за унищожаването на Съвместния изчерпателен проект за деяние “.

Във Виена, на 3 януари, след новогодишната пауза, се възобнови осмият кръг от договаряния за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) по отношение на иранската нуклеарна стратегия в първичния му тип и връщане на Съединените щати към тази многостранна съглашение.

След срещата на Съвместната комисия на Иран и интернационалните медиатори (Русия, Англия, Германия, Китай и Франция) на 27 декември 2021 година беше реализирано съглашение за ускорение на работата по плана на съглашение. Както се чака, осмият кръг може да е последният, договарящите би трябвало да приключат работата си през февруари 2022 година

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР